Slovak Telecom vyhlasuje súťaž o najvtipnejšiu poznámku v žiackej knižke

21.09.2004 Celý región

(Bratislava, 20. septembra 2004) – V rámci projektu Počítače pre školy dnes štartuje verejná súťaž pod názvom Žiacka knižka 2004. Po súťažiach eTablo 2...
(Bratislava, 20. septembra 2004) – V rámci projektu Počítače pre školy dnes štartuje verejná súťaž pod názvom Žiacka knižka 2004. Po súťažiach eTablo 2004 a eČasopis 2004 je to v poradí už tretia súťaž vyhlásená spoločnosťou Slovak Telecom, ktorá je zameraná na podporu používania počítačov na školách. Súťaž Žiacka knižka 2004 je určená pre žiakov všetkých základných škôl, špeciálnych základných škôl alebo žiakov prvého stupňa osemročných gymnázií na Slovensku.

Súťaž Žiacka knižka prebieha od 20. septembra do 26. novembra 2004 na internetovej stránke www.ziackaknizka.sk. Na nej môže účastník súťaže vyplnením elektronického registračného formulára prihlásiť poznámku zo svojej žiackej knižky zo súčasného, ako aj z predchádzajúcich školských ročníkov. Každá prihlásená poznámka však musí byť evidentne naskenovaná zo žiackej knižky. Jeden žiak môže takto prihlásiť aj viac svojich poznámok. Patrónom súťaže sa stal Michal Rovňák, známy moderátor nedeľných televíznych relácií pre deti, ktorý úsmevne spomína: „ Ja som vlastne poznámky takmer vôbec nedostával. Bol som totiž vzorný žiačik. Machrom, ktorí dostávali každú chvíľu nejakú mastnú poznámku na 5 riadkov, som len ticho závidel. Dnes to už však nijako nedobehnem. A preto sa veľmi teším na túto súťaž. Keď som neschytal vlastné, aspoň si prečítam tie vaše poznámky. “

Cieľom súťaže Žiacka knižka 2004 je prilákať deti a žiakov, aby sa nenáročnou a zábavnou formou naučili využívať počítačovú techniku a všetko čo k nej patrí. Súťaž sa vyhlasuje v dvoch kategóriách: Najvtipnejšia poznámka 2004 a Najpopulárnejšia poznámka 2004. Najvtipnejšia poznámka 2004 bude po skončení súťaže vyhodnotená odbornou porotou, Najpopulárnejšia poznámka 2004 je hodnotená internetovým hlasovaním návštevníkov www.ziackaknizka.sk. Možnosť hlasovania sa končí 26. novembra 2004 o 23,59 hod. V každej kategórii bude vyhodnotených a ocenených prvých dvadsať víťazných poznámok podľa počtu získaných bodov. Tie získajú získajú darček od spoločnosti Slovak Telecom. Víťazní účastníci oboch kategórií získajú hlavnú cenu - hodinky s USB flash pamäťou. Navyše škola, ktorej žiak so svojou poznámkou zvíťazí v kategórií Najvtipnejšia poznámka 2004, získa novú počítačovú učebňu.
Bližšie informácie o súťaži Žiacka knižka 2004 a jej pravidlá sú uverejnené na internetovej stránke www.ziackaknizka.sk.

Vďaka projektu Počítače pre školy bude do konca roka 2004 v každej základnej a strednej škole na Slovensku vytvorená počítačová učebňa s prístupom na internet. Priemerným počtom počítačov na jedného žiaka sa takto priblížime k stavu internetizácie a informatizácie vzdelávania v krajinách Európskej únie. Teraz záleží na školách, ako tieto podmienky dokážu využiť v prospech svojich študentov a nadšencov moderných technológií. K 20. septembru 2004 už boli počítače nainštalované vo viac ako 96 % školách a pripojenie do internetu má 83 % škôl.
 

Vyberte región

mark